Twee medailles voor turnsters derde divisie

In Hoogeveen is het afgelopen weekend de tweede competitiewedstrijd voor de dames derde divisie geturnd. Tijdens deze wedstrijd konden de turnsters zich ook plaatsen voor de toestelfinale in juni. De turnsters van Turnpunt Drenthe kwamen in verschillende leeftijdscategorie├źn uit.

In IMG-20170325-WA0007de klasse Pupil 1 werd Marloes Schmidt derde. De derde plek heeft ze onder andere te danken aan een mooi uitgevoerde sprongserie. Haar balkoefening werd als tweede gewaardeerd. Op deze toestellen wist Marloes zich dan ook te plaatsen voor de toestel finale. Dat er talenten bij Turnpunt Drenthe turnen, bewezen ook Noa Brakels en Sayenna Schonewille. Zij eindigden op de 4e en 6e  en plaatsten zich met 2 goede oefeningen voor de toestelfinale. Kim Spekman wist zich tijdens de eerste competitiewedstrijd al te plaatsen op brug.

Ook Annelie Brakels en Stefanie de Ruiter hebben zich van hun beste kant laten zien. Bij de Pupil 2 behaalde Annelie de derde plek en eindigde Stefanie keurig als vijfde. Annelie plaatste zich moeiteloos voor verschillende toestellen. Haar vloeroefening was de beste van de dag, en op sprong en balk kreeg ze de tweede score. Stefanie haar brugoefening werd als tweede beoordeeld. Ze mag ook haar oefeningen op vloer en sprong tijdens de toestelfinales nog eens laten zien.

Bij de senioren is de concurrentie dit jaar groot. In 2 wedstrijdrondes wordt er gestreden voor de hoogste eer. Roos Hatt eindigde net naast het podium op de vierde plek. Op brug haalde ze de hoogste score. Marit Hogeveen en Evelien Lautenbach zich wisten tijdens deze wedstrijd met mooie oefeningen te plaatsen voor de toestelfinales. Ondanks een goed uitgevoerde vloeroefening plaatste Annieke Zuidema zich net niet voor dit toestel.