Keurige start van het seizoen!

Zaterdag 18 november vond de eerste competitie wedstrijd plaats voor de turnsters van de 1e en 2e divisie. Voor Turnpunt kwamen er 8 turnsters in actie.

In de eerste wedstrijd was het de beurt aan Yezda, Iris en Judith. Voor Yezda was dit haar eerste officiƫle wedstrijd van het seizoen. Ze turnde in de categorie Instap N2 mooie oefeningen. Met de hoogste score op sprong voor de overslag behaalde ze een keurige 7e plaats!
Iris en Judith turnden beide hun wedstrijd in de categorie Pupil 1 N2. Er werd een goede start gemaakt op het eerste onderdeel rek. Iris scoorde hier een monsterscore van 14.067, de hoogste score in deze categorie. Judith behaalde met een 12.900 op rek de 2e score. Uiteindelijk wist Iris een knappe 2e plaats te behalen en Judith werd keurig 5e in een groot deelnemersveld.

In de derde wedstrijd mochten de jeugd turnsters hun kunsten laten zien. Shania mocht voor het eerst turnen in de vrije oefenstof met haar ‘persoonlijke’ oefeningen. Ze liet op vloer een mooie oefening zien en behaalde hier een keurige 10.900. Shania behaalde de 4e plaats.
In de andere baan turnden de jeugd 1 turnsters hun wedstrijd. Lisa begon haar wedstrijd sterk met een keurige oefening aan brug, score een 13.800, de hoogste cijfer aan dit toestel in hun categorie. Annelie wist een strakke vloeroefening te turnen waar ze de 3e score behaalde, een 12.933. Aurora moest helaas een val incasseren bij balk, maar scoorde nog een keurige 10.100. Stephanie turnde een nette wedstrijd, ze wist haar zenuwen helaas niet onder controle te houden op de balk. Lisa behaalde de 7e plaats, Annelie werd 8e en Aurora en Stephanie werden respectievelijk 10e en 12e.

Alle turnsters gaan nu weer hard trainen voor de 2e competitie wedstrijd, tevens het provinciale kampioenschap, in januari.