Kwart finale eerste en tweede divisie

Op 19 en 20 maart vonden in Volendam de kwart finales voor de eerste en tweede divisie plaats. Bij plaatsing gaan de turnsters door naar de halve finale in aprilIMG-20160319-WA0009Zaterdag kwamen Joyce Veenema en Nicolien Langes in actie.

Joyce, 1e divisie jeugd,  begon haar wedstrijd met een vloeroefening. Op sprong liet ze een mooie tsuki zien. Haar sprong was goed voor een keurige 6e score. Ook de brugoefening leverde de nodige punten op. Joyce eindigde op de 13e plaats en mag door naar de ½ finales.

Nicolien komt als senior uit in de eerste divisie. De balkoefening ging stabiel en leverde de nodige punten. Nicolien is als 14 geëindigd.

Zondag begonnen de jonge talenten Sayenna Schonewille en Lisa Ambergen in de eerste ronde aan hun wedstrijd. Sayenna, instap N2 liet een constante wedstrijd zien. Helaas ging de brug niet helemaal vlekkeloos. Voor Lisa, pupil 1 N2, bleek de balk deze wedstrijd een stukje te smal. Hier liet ze kostbare punten liggen. Beide turnsters eindigden op de 23e plaats.

Bij de senioren 2e divisie kwamen 3 turnsters in actie. Juliëtte Heslinga turnde constant. Haar sprong was goed voor een 5e score. Lotte Wolbers liet mooie oefeningen zien, met een paar prima sprongen. Maren Feunekes maakt altijd indruk met een prachtige vloeroefening. Ook nu was de jury onder de indruk en gaf haar de 2e score op vloer. Na vier onderdelen lagen de eindscores  in deze competitie dicht bij elkaar. De turnsters eindigden respectievelijk op een 7e, 14e en 15e plek. Juliëtte wist zich hiermee te plaatsen voor de halve finale.

Als laatste was Kira Hendriks, 2e divisie jeugd aan de beurt. Met haar vloeroefening haalde ze 11.600, de vierde score op dit toestel. Kira eindigde op de 17e plek, en wist zich helaas niet te plaatsen voor de 1/2 finale.