Tweede plaatsingswedstrijd 3e divisie en N3

IMG-20160131-WA0008In alle vroegte reisden de turnsters af naar Uithuizen. Om 8.30 begon hier de wedstrijd voor de senioren, en de pupillen 1 en 2. De senioren begonnen op balk. Ondanks het vroege uur begonnen de turnsters met een strakke oefening. Helaas kwam alle turnsters een keer ten val. Evelien turnde verder een stabiele balk en scoorde een 9.7. Na de balk ging de turnsters door naar de vloer. Roos haalde hier een 5e plek. Ook Annieke liet een strakke oefening zien. Op de pegasus lieten alle turnsters een paar mooie sprongen zien. Als laatste toestel volgde de brug. Aan cijfers van andere turnsters bleek al dat het nog alle kanten  uit kon met de eindscore. Roos turnde ook hier een strakke oefening die goed was voor een 4e score. Daar waar bij het inturnen de wipper steeds mislukte, turnde Annieke tijdens de wedstrijd een keurige oefening. Evelien schampte met haar been langs de lage ligger en verloor daarmee kostbare punten. Helaas lukte het geen van de turnster om een plek voor de halve finale te bemachtigen. Roos werd van de 31 deelnemers 10e, Evelien eindigde als 15e en Annieke kwam hier vlak achteraan op de 20e plaats.

Bij de pupil 1, N3 kwamen  Maud de Graaf en Stephanie de Ruiter in de baan. De dames begonnen op het rek. De oefeningen zagen er keurig uit. Stefanie haalde hierop de 5e score met 12.133. Balk blijkt een lastig onderdeel. Ondanks de nette uitvoering vielen de turnsters er helaas af. De vloer werd strak geturnd. Ook hier scoorde Stephanie keurige punten. De sprongen werden netjes uitgevoerd. De turnsters hebben een mooie wedstrijd laten zien. Stephanie is op een keurige 8e plaats geëindigd en ook Maud kan tevreden zijn met haar 11e plek.

Viviënne Ennik kwam als enige bij de pupil 2, N3 uit. Viviënne begon haar wedstrijd op vloer. De dubbele flikflak zag er ook nu weer netjes uit. Ook de sprongen werden strak uitgevoerd. Helaas lukte de rekoefening vandaag iets minder. Als laatste moest Viviënne laten zien wat ze op de balk kon.  De radslag zag er strak uit. Helaas viel ook Viviënne van de balk. Wel is ze geëindigd op een keurige 12e plaats.

In de laatste wedstrijd was Marit Hogeveen aan de beurt. Ook Marit haar wedstrijd op de balk. Helaas viel ook zij hiervan af. Daarna turnde Marit een stabiele wedstrijd met op de vloer de 4e score en op zowel de sprong als balk een derde score. Ze eindigde hiermee dan ook op een 7e plek, en heeft zich geplaatst voor de halve finale van het NK.